Klub odgajivača rasne živine Novi Sad

Inicijativa za osnivanje kluba se javila u vreme održavanja Novosadskog poljoprivrednog sajma u maju 2014.-te godine, sa ciljem da se interesi odgajivača živine unaprede i usmere u pravcu podizanja nivoa odgoja i ostvari saradnja sa sličnim klubovima i organizacijama iz inostranstva.

Sastanak inicijativne grupe slika Sastanak inicijativne grupe

U junu 2014.-te godine održan je sastanak osnivačkog odbora kojem je prisustvovalo šest odgajivača, i tom prilikom je donešena odluka da se 24.06.2014.-te godine održi osnivačka skupština KLUBA ODGAJIVAČA RASNE ŽIVINE NOVI SAD, kako bi se izabralo rukovodstvo i usaglasili predlozi statuta kluba i ostala akta.

Sastanak osnivačkog odbora slika Sastanak osnivačkog odbora

Udruženje je osnovano na osnivačkoj skupštini 24.06.2014-te godine sa sedištem u Novom Sadu od strane deset osnivača i konstituisani su svi predviđeni odbori.

Udruženje trenutno broji 25 članova, sa tendencijom konstantnog uvećavanja. Članovi odgajaju različite rase živine, fazana, morki, plovne živine i drugih ptica i aktivno učestvuju na svim značajnim izložbama u zemlji.

Cilj rada udruženja je organizovanje pomoći članovima - odgajivačima, stručno praćenje odgoja od strane uzgojne komisije, organizovanje učešća na svim značajnim izložbama i sličnim manifestacijama u zemlji i inostranstvu, kao i aktivno uključivanje dece i omladine u rad kluba.

Copyright © 2014-2016 DA consulting